Durfals met een glimlach tijdens LEK-ker in de Drek 2017

Sportief avontuur in Parijsch Culemborg! Modderbanen, malse blubber en hindernissen. Kruipen, klauteren, rennen en springen. Ruim 300 bikkels die tegen een stootje kunnen, waagden zich aan het pittige parcours en gingen tot hun nek door de drek tijdens de LEK-ker in de Drek Race. Ongetwijfeld de coolste race van Culemborg en omstreken.

Ploeteren en genieten


Zelfs de jongste durfals van 7 of 8 jaar oud trotseerden met een grote glimlach de wiebelbrug, het bandenpad, de sloten en de vele andere uitdagende obstakels. De inspanning werd rijkelijk beloond. Na één of meerdere rondes ploeteren, volgde een warm onthaal met opzwepende muziek van de DJ. En de verbrande calorieën werden ruimschoots aangevuld tijdens de gezellige BBQ op het terras.

Uit de hele omgeving


De architectuur is geïnspireerd op de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Sporthelden Oost is niet dertien in een dozijn, maar robuust ontworpen met duurzame materialen. Door de betonnen balken, strakke lijnen en hoogwaardige materialen heeft de buurt een eigentijdse moderne uitstraling. Je voelt je er snel thuis!

Nu in de verkoop: Sporthelden Oost

De verkoop van de woningen in Sporthelden Oost is begonnen! In de wijk komen 24 ‘Laanwoningen’ en zes ‘Fruithofwoningen’. Beginners op de woningmarkt opgelet: veertien ‘Laanwoningen’ zijn namelijk speciaal voor starters. Voor €170.000,- vrij op naam heb jij een huis direct in de open ruimte, omringd door fruitbomen. En toch dichtbij de stad. Een reguliere woning koop je vanaf €252.500,- vrij op naam.

Lekker ruim en natuur om de hoek


De woonoppervlaktes lopen uiteen van circa 105 m² voor een starterswoning en ongeveer 118 m² tot 138 m² voor een reguliere woning. De achtertuinen zijn maar liefst 10 tot 13 meter diep. Het buitenleven gaat verder achter de schutting. De buurt wordt namelijk omringd door water en een avontuurlijke natuurlijke omgeving. Fijn om te sporten of om weg te dromen met een goed boek in alle rust.

Niet dertien in een dozijn


De architectuur is geïnspireerd op de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Sporthelden Oost is niet dertien in een dozijn, maar robuust ontworpen met duurzame materialen. Door de betonnen balken, strakke lijnen en hoogwaardige materialen heeft de buurt een eigentijdse moderne uitstraling. Je voelt je er snel thuis?

Lekker laid-back bij het SPOEL festival

Culemborg en omgeving sluitte de zomer tijdens het leukste festival uit de buurt. Aan de oevers van de Lek barstte op zondag 3 september het SPOEL festival weer los op fort Werk aan het Spoel. Cultuurliefhebbers kwamen goed aan hun trekken met de enorme variatie aan cabaret, poëzie, toneel, muziek en eten.

Groots


Ook dit jaar pakte SPOEL het wat bands betreft groots aan. In het Amfitheater hoorde je de explosieve jazz van Tommy Moustache en elektronische beats van The Bunga Bunga Experience. Indie-pop fans droomde weg bij Dakota en de haren gingen los bij Donnerwetter. Bij Rivers haalden de countryliefhebbers het hart op. Singer-songwriters Baragan, James Walker (UK), Judy Blank, Matt Phillips (US) en Jackie Please zorgden voor een heerlijk intieme sfeer tijdens hun kleinschalige optredens.

Informatiecentrum


Voor de zomervakantie was er nog nauwelijks iets te zien, maar inmiddels krijgt het informatiecentrum Parijsch steeds meer vorm. Binnenkort kan je terecht in dit lokale architectonische hoogstandje, wat net als de rest van Parijsch opvallend is vormgegeven. Geen bouwkeet, omringd door reclameborden. Maar een markant gebouw met karakter. Gemaakt van talloze steigerhouten planken en veel glas. In het midden staat zelfs een boom!

Verantwoordelijk voor het ontwerp zijn Jorn Mols en op ten noort blijdenstein architecten. Mols is in Culemborg vooral bekend van de verbouwing van de oude Gelderlandfabriek, daar maakte hij een culturele broedplaats van. 

Locatie


Je vindt het informatiecentrum op de Prijsseweg, op het randje van Culemborg, iets voorbij de voetbalvelden. Kom gauw eens kijken!

Welkom in de wijk van avontuur

Zoek jij verrassende natuur om de hoek? Maar wil je de stad nog steeds dichtbij? Het beste van twee werelden. Het bestaat! In Parijsch Culemborg vind je de vrijheid en ruimte die je nodig hebt. Het is er anders thuiskomen. Het is niet die dertien in een dozijn nieuwbouwwijk. Parijsch is niet aangeharkt, Parijsch is echt en anders dan de massa. De wijk bestaat uit allemaal afzonderlijke buurtjes met ieder hun eigen karakter. Die avontuurlijk met elkaar verbonden zijn. Door groen, wild gras, water en opvallende architectuur. En hier en daar zelfs vrij rondlopende schapen en kippen.
Af is de wijk nog niet. Maar alles wat je dagelijks nodig hebt, staat al voor je klaar. Aan voorzieningen geen gebrek. De komende jaren ontpopt de wijk zich nóg verder tot een plek die past bij jouw manier van leven. Met volop ruimte voor nieuwe initiatieven en bijzondere wensen.

Parijsch is steeds in beweging

Zorg dat je niks mist en blijf op de hoogte van wat er speelt in de wijk.

Zoek de ruimte voor jouw manier van leven


Parijsch is niet dertien in een dozijn. Parijsch heeft karakter. Elk buurtje heeft een eigen uitstraling. Soms springt zelfs één blok of een enkele woning er zomaar tussenuit. Ruim 1.000 nieuwe woningen verrijzen. In rap tempo. Eén groot gebied, maar wél met afzonderlijke kleine buurtjes. Samen vormen ze een ‘avontuur structuur’.

Spannende paden met wild gras kronkelen door de wijk. Autovrij, dóór het groen en langs het water. Kijk niet raar op van hier en daar een rondlopende kip of een grazend schaap. En pluk eens lekker een wilde appel tijdens het wandelen. Kinderen kunnen er op ontdekkingstocht en sporters hebben altijd mooie routes in de buurt.

De komende jaren is de wijk nog volop in ontwikkeling. Woon jij straks op het Erf, in het Frans dorp of aan de Moestuin? Heb je bijzondere wensen? Alles is mogelijk met een variatie aan woonconcepten in Parijsch!

Benieuwd naar hetwoningaanbod?

Parijsch ligt in een unieke omgeving

Natuur in de buurt, stad om de hoek. Je dag is hier zo voorbij. Pak de trein of ga er met de auto eens op uit. Parijsch is zo centraal gelegen, alles is dichtbij! Wat je dagelijks nodig hebt is er al, aan voorzieningen geen gebrek. Parijsch is klaar voor jou!